La resposta fallida de Modi a la Covid-19 a l’Índia

,

Actualment hi ha una forta crida a l’Índia per la dimissió del primer ministre Narendra Modi a causa de la seva resposta fallida a la pandèmia de la Covid-19 que s’ha traduït en una propagació sense restriccions del virus al país en l’últim mes. El passat 6 de maig, el país va registrar un total de 21 milions de casos de contagis i 230.151 morts relacionades amb la Covid-19. Almenys 412.618 d’aquests casos es van registrar només el 5 de maig.

L’Índia es considera ara l’epicentre de la pandèmia de Covid-19 després de superar el nombre de contagis dels EUA. Segons l’Organització Mundial de la Salut, aproximadament el 28% dels nous casos de Covid-19 a tot el món es troben a l’Índia.

El repunt de casos s’atribueix principalment a “esdeveniments super-escampadors” o a grans reunions polítiques i religioses que van ser permeses pel règim de Modi en els últims mesos. Això inclou mítings electorals i reunions religioses en què van participar milions de persones i en les quals els protocols sanitaris no es van aplicar estrictament.

L’escassetat de material sanitari i mèdic a l’Índia també ha empitjorat, especialment la dels tancs d’oxigen. Molts moren en cues fora dels hospitals sense rebre tractament.

També hi ha una preocupació generalitzada a tot el món per l’aparició d’una nova variant de Covid-19 anomenada B.1.617.2 que es va detectar per primera vegada a l’Índia i es coneix com a “doble mutant”. Es creu que això és més contagiós. Encara s’estan duent a terme estudis per determinar si les vacunes disponibles són efectives contra això.

La resposta fallida de Modi a la Covid-19 a l'Índia